perjantai 9. helmikuuta 2018

Tilaustyö - Jutta

Tämä tilaustyö taitaa olla erikoisimmasta päästä tekemistäni töistä. Olen tästä jo muutamaan otteeseen maininnutkin.

Jutta otti yhteyttä ja halusi tilata miehelleen lahjaksi taulun. He rakastavat Garda-järveä, suppailua koirien kanssa, ja toiveena oli että kuvassa olisivat nämä kaikki yhdistettynä kirkkaisiin väreihin ja lisänä ripaus kultaa. Sain kasan kuvia heidän reissuiltaan, ja myös kuvia heidän asunnostaan.

Pakko sanoa että meni hieman sormi suuhun näiden toiveiden kanssa. Pidän kyllä itsekin kirkkaista väreistä, ja nähtyäni kuvat Jutan kotoa, totesin että tässä taulussa niitä on pakko olla ja rutkasti, jottei taulu jää muun sisustuksen jalkoihin. Mutta miten yhdistää nämä kaikki niin että taulusta tulisi kuitenkin minun näköiseni.

Aloitin hahmottelulla ja tässä vaiheessa lähetin kuvan Jutalle, ja totesimme että meillä oli pientä kommunikointihäiriötä. Itse olin tuon suppailun takia ajatellut keskittyä lähinnä järveen, Jutta taas toivoi että vuoret olisivat pääosassa. Takapakkia tuli samana päivänä yhden toisen tilaustyön kanssa, jouduin hetkeksi ottamaan pientä hengähdystaukoa molempien kanssa.


Laskin linjaa alemmas ja korostin vuoria. Tämä olikin viimeinen kuva minkä Jutta näki, hän halusi pitää lopputuloksen itselleenkin yllätyksenä. Ja koska hän hyväksyi tämän kuvan, totesin että luotan itseeni sen verran etten tässä vaiheessa voi enää kovin pahasti onnistua tätä pilaamaan.


Tuo ihmisten ja koirien mukaan saaminen oli isompi työ kuin uskoinkaan, mutta lopputulokseen olin tyytyväinen. Kunnes 5-vuotiaani ilmoitti että vasemmanpuoleinen koira on kissa. Tutkailin kyseistä kissaa tarkemmin ja totesin että kyllä siinä jotain kissamaista on. Ei auttanut kuin hinkata vielä kertaalleen uusiksi.


Tämä on lopullinen työ joka lähti Jutalle. Molemmat olivat tyytyväisiä tauluun, niin minäkin. Ja erityisesti vasemmanpuoleinen koira sai kiitosta. Kiitos siis 5-vuotiaalleni siitä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pandatapetti

Viime viikolla Satu otti Instagramin kautta yhteyttä ja kertoi ihastuneensa täysin pandoihini. Satu kysyi olisiko mahdollista hankkia yksity...